joi, 2 iunie 2011

Teodora Mares


Teodora Mareş este invitată în ediţia de duminică, a emisiunii “Dincolo de aparenţe”. Aici, actriţa a povestit că, în copilărie, se visa doctoriţă: "De mic copil eram cu acele în mână, acele fiind nişte mărăcini din gard. Făceam injecţii la plante, îmi plăcea mult…Iniţial am vrut sa fac liceul sanitar, dar nu prea le aveam cu ştiinţele astea exacte: chimie, fizica, matematica nu prea s-au prins de mine şi atunci am revenit cu picioarele pe pământ şi mi-am zis că trebuie să fac altceva.”


Teodora Mareş, despre experienţa ca tânăr actor: Eram aşa de obosită şi plictisită şi spuneam că nu o să mai fac niciodată filmTeodora Mareş este invitată în ediţia de duminică, a emisiunii “Dincolo de aparenţe”. Aici, actriţa a povestit frânturi din viaţa de culise a filmului românesc “Declaraţie de dragoste” :“Petreceam foarte mult timp pe platoul de filmare, pentru ca eu fiind studentă, eram mică, pe mine mă luau la filmare de la prima oară, de la 8:30 şi ma ţineau acolo degeaba. Că doamna Tamara Buciuceanu venea la ora 11, apoi venea domnul Caramitru de la repetiţii la ora 13 şi sigur că intrau primii la cadru. Şi eu eram aşa de obosită şi plictisită şi îmi spuneam că nu o să mai fac niciodata film.”


Biografie: http://www.cinemagia.ro/actori/teodora-mares-11643/
link video: http://www.antena2.tv/video/dincolo-de-aparente_4432


Later edit: Biografie Wikipedia


Later edit 2: Sonată pentru saxofon şi Eva
         Teatrul Național "I.L. Caragiale", Bucuresti 2004
         Regie: Mihai Manolescu
         Distributie: Marius Bodochi, Teodora Mareş
         Scenografie: Diana Ioan



5 comentarii:

  1. asa da impresia, dar cu actorii nu se stie
    nu s-a facut referire la viata ei de azi
    si mi s-a parut bizar sa-si declare disponibilitatea de a juca intr-o telenovela daca i s-ar propune.. se poate compromite

    RăspundețiȘtergere
  2. Actriţa Teodora Mareş s-a născut in Buzau, la 27 octombrie 1962.

    Cariera:

    A copilărit într-un sat buzoian până la vârsta de 7 ani, când a fost dusă de mama sa la Brăila, unde a făcut scoala primară si a inceput să practice atletismul de performanţă. A absolvit in 1981 un liceu de construcţii din Brăila, cu specializarea arhitectură. A susţinut de doua ori examene de admitere la Institutul de Teatru din Târgu Mureş, dar a picat si s-a angajat la Teatrul Maria Filotti din Brăila, în corpul de ansamblu, iar in 1983 intra prima la IATC Bucureşti. I-a avut profesori pe Octavian Cotescu, apoi pe Gelu Colceag si a absolvit in anul 1987. In timpul studenţiei a fost distribuita in filmul celebru Declaraţie de dragoste, regizat de Nicolae Corjos, in care a
    interpretat rolul Ioanei Popa si care i-a adus recunoaşterea talentului si popularitatea.

    După absolvire a fost repartizată la Teatrul de Stat din Sfântu Gheorghe,unde a rămas pana in 1990. Aici a jucat in roluri ca Estrella din Noaptea la Madrid după Calderon de la Barca, Lisette din Căsătorie prin concurs de Carlo Goldoni, Bianca din Îmblânzirea Scorpiei de William Shakespeare, etc. S-a transferat la Teatrul Municipal din Ploieşti in anul 1990 si a jucat in spectacolul Victimele datoriei de Eugen Ionescu, regizat de Mircea Albulescu, apoi la Teatrul Nottara din Bucureşti, unde a jucat pana in 1994, in spectacole ca Burghezul gentilom de Molière, Sinucigaşul de Nikolai Erdman, Actori şi trădători de Tom Stoppard, etc.

    In 1994 s-a mutat la Teatrul Naţional I.L. Caragiale din Bucureşti, unde joacă si in prezent. Aici a apărut in spectacole ca Sonată pentru saxofon, Eva de Eugen Şerbănescu, Anton Pann de Lucian Blaga, Orfeu în infern de Tennessee Williams, etc. Din anul 2007 joaca si pe scena Teatrului Naţional din Constanţa.

    Actriţa Teodora Mareş a fost distribuită in alte filme ca: În fiecare zi mi-e dor de tine (1987), Extemporal la dirigenţie (1987), Moromeţii (1988), Miracolul (1988), O vară cu Mara, (1988), Harababura (1990), Îl osândesc juraţii (1991).

    A jucat in serialele Tv Vacanţă de Crăciun (1992) si Cu un pas înainte (2007).

    Teodora Mareş a fost căsătorita cu Felix Totolici, nu are copii.

    Pe scurt despre Teodora Mareş:

    Nume: Teodora Mareş
    Ocupatia: actriţa
    Data nasterii: 27 octombrie 1962
    Zodia: Scorpion
    Locul nasterii: Buzău, judetul Buzău, România
    Nationalitate: Romana
    Stare civila: necăsătorita
    Studii: IATC Bucureşti, promotia 1987
    Regizorul preferat: George Cornea

    De ce este faimoasa Teodora Mareş?

    Este o renumită actriţa de film din anii 80-90, care s-a remarcat de la primul rol, in producţia Declaraţie de dragoste, regizata de Nicolae Corjos.

    De ce ne place Teodora Mareş?

    Este o actriţa sensibilă, are o voce plăcută.

    Read more: http://biografii.famouswhy.ro/teodora_mares/#ixzz1RM5DlHTy


    articol Sonata pentru saxofon si Eva

    articol Sonata iubirii

    RăspundețiȘtergere
  3. am revazut azi declaratie de dragoste.mmmm ce fata frumoasa ai fost dar si ce femeie frumoasa esti si acum.sunt din cv si stiu ca ai fost actrita la teatrul din sf gheorghe.pacat ca nu mai esti.inchei tot cu un..............mmmmmmmm ce frumoasa ai fost.

    RăspundețiȘtergere

Vă rog, pe cât posibil, să scrieţi în limba română, fără prescurtări de genul "k", "tz", "sh".