miercuri, 15 septembrie 2010

Fwd: despre ASPARTAM

"DULCE-DULCE-DULCE

Numele meu este Aspartam şi sînt dulce, dulce, dulce.
Cine sînt eu de fapt? Am o poveste frumoasă, romantică, dar şi plină de suspans şi de succes. Sînt produsul ştiinţei. Dacă nu era ea, eu nu mă năşteam… Ce minunat!

Totul a început de la o bacterie periculoasă pentru oameni. Această bacterie frumoasă a fost după aceea modificată genetic. Bacteria, care este mama mea, a fost hrănită apoi cu deşeuri toxice foarte gustoase.
De fapt, să vă spun sincer, bacteria nu este chiar mama mea, pentru că eu, Aspartam, nu sînt chiar copilul ei, ci… de fapt… (vai, mă ruşinez), de fapt sînt caca acestei bacterii periculoase modificate genetic, ce se hrăneşte cu deşeuri.
Aşa că aş putea spune cu mîndrie că tatăl meu este deşeul toxic, iar eu mă nasc în pîntecuţul călduţ al mămicii mele, bacteria modificată genetic.
Cînd m-am născut, ursitoarele mi-au menit să devin o armă biologică împotriva populaţiei, dar apoi am fost folosit în tot felul de alimente gustoase-gustoase. Îmi plac poveştile cu happy end.

Vă miraţi că sînt spurcat? Ziceţi că sînt otravă? Doar sînt dulce, dulce, dulce.
Sînt folosit în toate gumele de mestecat ( NU chiar in toate! La Mania - Calea Victoriei nr. 101 -se vinde Chewing Gum indulcit cu xylitol !), bomboanele pentru respiraţie şi în multe dulciuri şi băuturi carbogazoase.
Mai am şi alte nume: NutraSweet, Equal, Spoonful, Equal-Measure, Canderel, Benevia, Neotame…
Sînt bun mai ales pentru copii şi în curele de slăbire, pentru că acolo unde sînt eu, nesimţitul de zahăr este eliminat!
Deviza mea: Sugar free!
Sînt extrem de mîndru de mine însumi şi vă iubesc mai ales cînd mestecaţi gumă şi beţi sucuri dietetice.
In Statele Unite sint foarte popular. Aproape că nu există dulciuri care să nu beneficieze de dulceaţa mea." (...)

descarca tot documentul aici
sau =: http://fbx.ro/zec55o9bjouxmr79 - DULCE-Aspartan.doc

3 comentarii:

  1. Buna Joju, este adevarat ca aceasta substanta este foarte periculoasa pt. organismul uman. Ar trebuie sa ne ferim pe noi si pe copii nostri pe cat posibil. Dar din pacate in ziua de azi, cine nu mesteca o guma,nu mananca o bomboana sau nu bea un suc? Exista persoane care o fac mai rar, dar tot nu se abtin.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Roxy, stiinta ne explica tot felul de pericole de care n-aveam habar, nu stim cum sa ne si ferim de taote din pacate :)
    un amic obisnuia sa-mi spuna: "nu vezi ca astia ne otravesc pe banii nostri!"
    are dreptate....
    oare cei care au o situatie financiara foarte buna, mananca mai sanatos?

    RăspundețiȘtergere
  3. Este adevarat,iar cei bogati nu mananca mai sanatos, dar nu vreau nici sa generalizez aici depinde si de om. Fiecare cat cunoaste in acest sens.

    RăspundețiȘtergere

Vă rog, pe cât posibil, să scrieţi în limba română, fără prescurtări de genul "k", "tz", "sh".