marți, 21 aprilie 2009

Cantaretii ambulanti / Trubadurii



Trubadurii romani "plagiaza" Gheorghe Gheorghiu, Phoenix si Enescu. Trubadurii ecuadorieni sunt huliti ca au piese din repertoriul Alborada. De fapt daca am inteles eu bine, este general acceptat la nivel international sa nu se perceapa taxe de copyright cantaretilor ambulanti pentru preluarea pieselor altor artisti. In fond, daca ar fi avut numai piese proprii nu ar fi ramas sa cante pe strazi, logic.

5 comentarii:

  1. Salutare joju... Hristos a inviat!

    ... ai dreptate in privinta "plagiaturii"...
    ..multi ii acuza,dar daca ei nu s-ar fi avantat si pe plaiurile noastre cu atata curaj si talent sa ne impartaseasca din cultura lor, din muzica lor... a tarii lor.. multi dintre noi n-am fi avut vreo idee de Alborada sau orice alta trupa de genul "cu acte"...
    ...sau de muzica atat de relaxanta si magnetizanta pe care ne-o impartasesc acum ...decat de prin filme,videoclipuri...
    ... ce inseamna si cum se aud life astfel de melodii.. cantate chiar de cei care strabat atata drum pt treaba asta..nu poate stii decat cel care i-a auzit..
    Pacat insa ca cei care se dau mari admiratori de frumos nu vad decat paiul din ochiul celorlalti si nu-si vad gunoiul din propria inima...
    ... ar trebui sa observe binele si frumusetea oamenilor si a muzicii , in definitiv a transmite un mesaj frumos prin intermediul melodiilor este mai bine decat a injura,a bate,a jefui,a omori si restul "sporturilor extreme" de care pamantul e plin!
    Sper ca pana la urma ... nu stiu knd va fi asta.. sa intelegem marea majoritate de unde ne provine raul de care ne plangem atat..si sa incercam sa fim mai intelegatori si sa-i lasam pe ceilalti sa traiasca in pace,.. eventual sa mai oferim cate un ajutor daca ne sta in putere..si sa invatam sa ne bucuram si de reusitele celuilalt!!!
    am cam lungit-o..dar mi-ai dat ocazia joju..
    !merci si salutari si ..succes pt Raza!

    RăspundețiȘtergere
  2. Daaa, la foarte popularul youtube li se da in cap cu strasnicie, cica a vorbit o binevoitoare cu unul dintre componentii Alborada prin hi5 si aia au amenintat ca vin si le cer socoteala celor de la Raza.
    E lumea plina de binevoitori :D
    Dar din articolul de mai sus se pare ca lumea (autoritatile inclusiv) trateaza cu multa ingaduinta/toleranta repertoriile cantaretilor ambulanti.

    RăspundețiȘtergere
  3. Hristos a inviat! paloma ai vorbit foarte frumos si ai punctat ce trebuia. nu am ascultat inca Alborada, dar mi s-a promis ceva....
    -e de admirat lupta lor cu viata. nu stiu care sint veniturile lor, dar un membru al trupei mi-a spus ca aici e super bine fata de Ecuador, deci..concluziile le trage fiecare cum poate.
    -de fiecare data am incercat sa ii ajut cum am putut, cumparind cercei, inele,cumparindu-le suc atunci cind cosul era gol si cred ca ar trebui sa ii ajutam si cu ceva palpabil, nu doar cu ginduri bune.
    -sint absolventa de teologie ortodoxa si primul pas pe care l-am facut este sa ajut niste catolici, dupa posibilitati.le-am fost alaturi ca un om catre alti oameni.trebuie sa ne ajutam aproapele si asa cum frumos spunea paloma, sa ne bucuram de reusitele celuilalt. ma bucur mult ca am iar posibilitatea sa scriu. multumesc joju.viorica

    RăspundețiȘtergere
  4. Adevarat a Inviat!
    Ma bucur ca ai revenit Viorica :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna Joju,

    Ai idee cum ii pot contacta pe cei de la Raza? As vrea sa-i contractez pentru un eveniment

    Merci

    RăspundețiȘtergere

Vă rog, pe cât posibil, să scrieţi în limba română, fără prescurtări de genul "k", "tz", "sh".