joi, 19 februarie 2009

Quito

Quito este capitala Ecuadorului. Este situată la o altitudine de http://l.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/13.gif2850 m (ca si comparatie Cabana Babele este la 2206m), la poalele vulcanului Pichincha, fiind singura capitală din lume ameninţată de un vulcan activ. După cucerirea Imperiului Inca, vechiul Quito este distrus din temelii şi reconstruit de către un grup de conchistadori, în anul 1534. Centrul istoric este monument Unesco, fiind unul dintre cele mai ilustrative exemple de artă colonială hispanică din întreaga Americă. Quito este una dintre cele mai potrivite destinaţii din America Latină pentru turiştii dornici de a învăţa limba spaniolă sau dansurile latino-americane.
Demografie
populaţie: 1,399,378 de locuitori
locuinţe: 419,845
rata şomajului: 8.9%
venitul mediu lunar: 317 $
Împrejurimi
"El Teleferico" - telefericul care urcă pe Cruz Loma, versantul estic al vulcanului Pichincha, la 4.100 m altitudine.
Mitad del Mundo - un orăşel aflat la 60 de km nord de Quito, pe unde trece linia Ecuatorului. Întregul sit este dedicat Ecuatorului, printre atractii numărându-se Muzeul Solar, mai multe planetarii, monumentul dedicat centrului lumii şi un orăşel turistic.

Otavalo - localitate situată la o oră şi jumătate de Quito, renumită pentru târgul artizanal de week-end. Aici indienii vând covoare, haine, obiecte şi artă tradiţională. Sursa: Wikipedia, enciclopedia liberă
Ecuador has four diverse and rich regions: The Amazon rain forest, the Coast, the highland Andes, and the Galapagos Archipielago. The cultural diversity is equally rich.


View of the Virgin of Quito ( more pics )


Link

Pictures from modern Quito


Quito's Old Downtown (Centro ...

2 comentarii:

  1. Sunt foarte frumoase fotografiile din Ecuador.Daca am putea ajunge si noi acolo ce bine ar fi.dar ne multumim si cu aceste imagini superbe .Multumim Joju ptr. ce faci.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cineva imi spunea ca acolo in Quito nu poti alerga in oras din cauza altitudinii..

    Uite mai scriu si eu cate ceva ca sa semene a blog .. altfel ramane fotoblog

    Mai am si alte idei dar nu prea am timp..

    RăspundețiȘtergere

Vă rog, pe cât posibil, să scrieţi în limba română, fără prescurtări de genul "k", "tz", "sh".