joi, 8 mai 2008

Ce aş schimba la oraşul în care locuiesc

Aş angaja poliţişti care să aibă în pază în special parcurile de joacă pentru copii. Poliţie în patrulă sau poliţie în gherete. Asta ca să aplice amenzi când se fumează sau se beau băuturi alcoolice şi să îi inhibe pe cei care nu au altceva mai bun de făcut decât să spargă/rupă dotările parcurilor. Măcar în parcuri bucureştenilor să le fie frică să scuipe, să arunce gunoaie pe jos, să înjure, să fumeze.

Aceşti poliţişti vor fi scumpi pentru sectoarele Bucureştiului pentru că trebuie instruiţi să nu abuzeze de funcţie şi să le placă să îşi desfăsoare activitatea pe teren nu în birou.

Cred că s-ar aduna foarte mulţi bani din amenzi şi în câţiva ani parcurile ar deveni zonele cele mai sigure şi mai curate din oraş.

E clar că n-ai cum să-i educi pe români să nu mai scrie graffiti sau să urineze în vagoanele de metrou, să nu polueze fonic cu manele în mijloacele de transport în comun. Şi nici nu va exista voinţa politică de a angaja poliţie care să patruleze măcar pe străzile din sectorul 1 şi 2 pentru a aplica amenzi celor care scuipă sau aruncă gunoaie unde le vine la îndemână fără să caute un coş de gunoi: s-ar transforma într-un oraş poliţienesc. E clar că nu-i poţi da concetăţeanului tău "cei 7 ani de acasă". Dar poţi începe la un nivel minimal să educi chiar şi prin amenzi, într-o zi poate o să constaţi că românii încep să fie civilizaţi şi atenţi cu mediul înconjurător ca şi "străinii".

Educarea civică a acestui popor în mediul urban va trebui să porneasca de undeva. Toţi sau aproape toţi avem (cu ajutorul Celui de sus) copil într-o zi: şi bogatul-şi săracul, şi ministrul-şi portarul.
Campanie antifumat in parcurile de joaca pentru copii

Pentru concursul IasiPLUS si VisUrat

4 comentarii:

  1. mi-a placut foarte mult ce ai scris si sustin cele spuse. am un baietel pe care il duc in anumite parcuri pentru ca cele de liga bloc sint ...cum se poate mai rau. ma bucur sa vad ca se cere civilizatiaaaaaaaaaaaaaaa.vio

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Vio :)
    Am castigat un frumos loc III cu acest articol
    http://joju-ro.blogspot.com/2008/07/premiul-de-la-iasiplus-venit.html

    http://www.iasiplus.ro/index.php?page=news&cat_id=5&nws_id=2728

    RăspundețiȘtergere

Vă rog, pe cât posibil, să scrieţi în limba română, fără prescurtări de genul "k", "tz", "sh".