vineri, 22 februarie 2008

Construcţie futuristă



Este o structura de rezistenta in cadre din beton armat ..cu (!) diagonale de parca ar copia alcatuirea unei structuri metalice (mai scumpa decat cea din b.a.). Oare ce alt arhitect ar accepta astfel de diagonale?? Poate arhitectul a fost de data asta un inginer iar structuristul un arhitect: se observa ca cei 3 stalpi din dreapta (unul este pe partea cealalta) au baza in aer in loc sa rezeme pe fundatie ca orice alta structura de rezistenta. Stima pentru structurist dar arata monstruos. Beneficiar este Primaria.

Un lucru este totusi clar: amprenta pe teren (=suprafata construita la nivelul terenului) este mult mai mica din cauza acelei tesituri nefiresti care taie foarte mult din parter. Daca au redus baza pentru a se incadra in P.O.T.-ul (procent de ocupare al terenului) din Certificatul de urbanism atunci se explica forma neobisnuita a cladirii. Sa vedem cum va arata imbracata cu peretele cortina (glass facade).

Later edit:
Constructia este sediu Banca Transilvaniei si s-a dorit sa aiba aspect apropiat cu al unui avion fiind vis-a-vis de Aeroport.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rog, pe cât posibil, să scrieţi în limba română, fără prescurtări de genul "k", "tz", "sh".