vineri, 14 decembrie 2007

Pensia

Nimeni nu le spune tinerilor de acum ca odata ajunsi la pensie vor trebui sa dea in judecata statul pentru a primi banii pentru care au muncit.
Motive calcul gresit:
-nu s-a luat in calcul acordul: se muncea "in acord" si se lua si de doua ori salariul iar pe cartea de munca figureaza cu numai salariul de incadrare. Multi nu mai gasesc firmele la care au lucrat pentru a aduce hartii doveditoare la judecata
-se omit ani;
samd

De cativa ani de cand imi desfasor activitatea in aceasta institutie (nu dau nume) am intalnit zeci de colaboratori pensionari care au dat in judecata statul pentru recalcularea pensiei. Situatia asta ar putea sa fie varful unui iceberg. Deja toti care se pensioneaza inainteaza actiune judecatoreasca.
Cu 2 ani in urma ii obligau sa aduca expert care sa faca calculelele. De cand au observat ca toti castiga, nu mai se cere la tribunal sa aduci expert autorizat. Sunt cazuri cand castiga si dureaza apoi si 3 ani sa le acorde retroactiv banii. Sunt lasati sa astepte doar-doar or muri. Avem un colaborator care a castigat recent procesul si a primit si retroactiv la 6 luni distanta si era fericit ca s-a produs asa repede. Bunicul meu stie ca i s-au omis 2 ani din activitatea la calculul pensiei. Dar cine are timp sa mearga la judecata? Si cine mai are sanatate?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rog, pe cât posibil, să scrieţi în limba română, fără prescurtări de genul "k", "tz", "sh".